Categories
Living

KLEINE RUIMTES GROTER LATEN LIJKEN

Kleine ruimtes groter laten lijken

Just because a room in your home may be small, doesn’t mean it has to look and feel that way. A few simple tricks can make even the smallest rooms seem spacious.

Spiegel spiegel

Een van de eenvoudigste manieren om een kleine kamer groter te laten lijken, is door spiegels toe te voegen. Door licht, kleur en afbeeldingen te reflecteren, kunnen spiegels een kamer twee keer zo groot laten lijken. Plaats een zeer grote spiegel in een ruimte waar hij het licht kan maximaliseren, het uitzicht vanuit een aangrenzende kamer kan weerkaatsen of het landschap van een raam naar buiten kan vangen.

Verlicht

Het aannemen van een licht kleurenschema is een eenvoudige manier om de illusie van een veel grotere kamer te creëren. Kies neutrale kleuren, pastelkleuren of wit boven donkere of felle kleuren om meer licht te weerkaatsen en dingen ruimer te laten lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Doorzichtige raambekleding creëert het gevoel van grootte door meer licht binnen te laten. Lichtgekleurde tapijten of vloeren kunnen ook bijdragen aan het gevoel van openheid en extra ruimte. Denk er ook aan om geen stoffering of wandbekleding in vetgedrukte prints te kiezen.

Laat je strepen zien

Muren decoreren in verticale strepen is een andere eenvoudige manier om een kamer groter te laten lijken. Omdat ze het oog naar het plafond trekken, creëren verticale strepen de illusie van extra hoogte.

Gebruik je illusie

Een slim kleurenschema kan een echte booster zijn voor een kleine kamer. Het schilderen van een lichtere tint dan de muren zal het verder weg laten lijken dan het in werkelijkheid is en het gevoel van extra afstand creëren. Door een plafond te schilderen dat lichter is dan de muren, voelt een kamer groter aan door een illusie van hoogte te creëren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *