Categories
Sport

De burgemeester van Liverpool, Joe Anderson, heeft ‘geen bezwaar’ tegen de wedstrijden van Anfield

De burgemeester van Liverpool, Joe Anderson, heeft zijn oppositie tegen Liverpool veranderd in het spelen van Premier League-wedstrijden thuis en de derby in Everton.

Anderson was bang voor fans die buiten Anfield en Goodison Park samenkwamen tijdens de pandemie van het coronavirus.

De Premier League wordt op 17 juni hervat achter gesloten deuren, en de locaties voor de wedstrijden van Liverpool in Everton en Manchester City worden bepaald.

‘We bevinden ons op een betere plek dan vier weken geleden’, zei Anderson.

‘We hebben kunnen overbrengen waarom het zo belangrijk is dat niemand buiten of in de buurt van het terrein samenkomt.’

De gemeenteraad van Liverpool komt maandag bijeen om te beslissen of de derby van Merseyside in Goodison Park kan worden gespeeld.

In april zei Anderson dat de hervatting van de Premier League een “niet-starter” was en dat fans die buiten het terrein kwamen, een “kluchtige” situatie zouden creĆ«ren.

Maar hij vertelde The Athletic: “We hebben sindsdien de gelegenheid gehad om met fans te praten en de clubs hebben hun steentje bijgedragen en de boodschap overgebracht dat de supporters weg moeten blijven.

“Beide clubs hebben het duidelijk gemaakt. (Liverpool-manager) Jurgen Klopp heeft het duidelijk gemaakt.

‘Dus ik zou er geen bezwaar tegen hebben dat de wedstrijden worden gespeeld op het thuisterrein van onze clubs – zowel de derby bij Goodison als de wedstrijden van Liverpool bij Anfield.’

Liverpool leidde de tafel met 25 punten met nog negen wedstrijden te gaan.

Hun eerste wedstrijd is op 21 juni in Everton, waar ze in 30 jaar een eerste titel kunnen behalen.

De politie van Merseyside zei dat het “met betrekking tot misdaad en wanorde” geen “bezwaren” heeft tegen het spel dat in Goodison Park wordt gespeeld, en dat het “bereid is om te voorzien in het nodige politiewerk”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *