Categories
Sport

UFC 250: Amanda Nunes verslaat Felicia Spencer op punten

Amanda Nunes verstevigde haar status als een van de grootste sporters aller tijden met volledige dominantie in haar unanieme besluitoverwinning op de Canadese mededinger Felicia Spencer bij UFC 250 in Las Vegas.

De overwinning van Nunes op het evenement achter de gesloten deuren bij de UFC Apex schreef geschiedenis toen ze de eerste gelijktijdige tweewegskampioen werd die succesvolle verdediging van beide titels registreerde.

De in Florida gevestigde Braziliaan domineerde volledig elk facet van het gevecht, terwijl ze bijna naar believen haar stoten verbond, terwijl ze de worstelende uitwisselingen op de mat domineerde, op weg naar een aardverschuivende overwinning op de scorekaarten na vijf eenzijdige rondes.

De juryleden scoorden de wedstrijd met 50-44, 50-44, 50-45.

‘Toen ze me de eerste klap gaf, wist ik dat ze me nooit zou uitschakelen’, zei Nunes na haar overwinning.

“Dit gevecht, ik wilde vijf ronden gaan. Ik weet dat als ik tijd had, ik haar zou afmaken, maar het is belangrijk voor mij om vijf ronden te gaan. Ik ben het beu om te horen: ‘Amanda kan niet vijf ronden gaan’. Stop daarmee, iedereen. Ik heb vijf rondes gereden met het stoerste meisje van de divisie en ik ben niet moe. “

Nunes veroverde de 145 kg zware vedergewichttitel van de UFC in december 2018 met een sloop van landgenoot Cristiane ‘Cyborg’ Justino bij UFC 238. Na het veroveren van haar tweede UFC-titel keerde Nunes terug naar bantamgewicht en registreerde haar vierde en vijfde verdediging van haar titel van 135 pond.

Bij UFC 250 zette de titelverdediging van Nunes bij vedergewicht een nieuwe maatstaf voor UFC-kampioenen, aangezien ze de eerste gelijktijdige tweegewichtskampioen werd die beide riemen verdedigde als dubbele kampioen. Voormalig gelijktijdige tweegewichtskampioenen Daniel Cormier en Henry Cejudo verdedigden beiden met succes hun twee titels, maar hadden de ene afstand gedaan voordat ze de andere verdedigden.

De overwinning van Nunes versterkte haar reputatie als de grootste vrouwelijke jager in de UFC-geschiedenis.

De 32-jarige uit Bahia bezit overwinningen in de eerste ronde van elke dameskampioen bantamgewicht en vedergewicht in de UFC-geschiedenis, plus succesvolle titelverdediging in beide gewichtsklassen als actieve kampioen. De grootste uitdaging is nu voor de matchmakers van de UFC, die de volgende competitieve uitdaging moeten vinden voor misschien wel de meest dominante kampioen in de UFC-selectie.

Sterling en Garbrandt geven verklaringen af ​​op bantamgewicht

Op de hoofdkaart scoorden ook twee van ‘s werelds beste bantamweights in het oog springende overwinningen, aangezien de deelnemer van 135 pond Aljamain Sterling en voormalig kampioen Cody Garbrandt beiden indrukwekkende overwinningsoverwinningen boekten.

Nummer twee gerangschikte Sterling eindigde stijgende mededinger Cory Sandhagen via inzending in de eerste ronde, terwijl wereld nummer negen Garbrandt de Braziliaanse mededinger Raphael Assuncao spectaculair knock-out sloeg in de laatste seconde van de tweede ronde, terwijl de twee kandidaten van 135 pond beide een claim voor een titel staken schot.

De titel van bantamgewicht van de UFC werd onlangs vrijgegeven door Henry Cejudo, die met pensioen ging na zijn overwinning bij UFC 249. De UFC wil later deze zomer een gevecht boeken tussen de Russische mededinger Petr Yan en de voormalige vedergewichtkampioen Jose Aldo voor de vacante gordel.

Nu hebben Sterling en Garbrandt zich stevig in de strijd geworpen voor het eerste schot op de winnaar van dat gevecht, met Garbrandt’s overwinning bijzonder zoet voor de voormalige kampioen, die een reeks van drie opeenvolgende onderbrekingsnederlagen beëindigde met een spectaculaire eigen knock-out toen hij terugkeerde voor het eerst sinds december 2016.

‘Ik heb alle emoties in het leven meegemaakt, in mijn carrière – ups en downs’, zei hij na zijn overwinning.

“Waar ik aan vasthield was vechten. Ik was gezegend met een mooie vrouw, een prachtige zoon en de droom in mijn hart om dit na te streven en mezelf telkens weer op te pakken nadat ik knock-out was geslagen en me schaamde om die droom levend te houden in mijn hart .

‘Ik ben gewoon voor altijd dankbaar dat ik die passie en die drive door alles heb kunnen behouden. Ik had me misschien kunnen buigen, maar ik heb nooit gebroken.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *