Categories
Tech

Hoe DiDi AI inzet voor autonome robotaxis

Volgens Crunchbase heeft het bedrijf $ 21,2 miljard opgehaald, met investeringen van onder meer SoftBank, Toyota en Apple, die in 2016 $ 1 miljard hebben bijgedragen. DiDi is ook weer een voorbeeld van regionale rivalen die de Amerikaanse initiatiefnemers van het ride-hailing-bedrijfsmodel verdringen. , net zoals Grab heeft bereikt in Zuidoost-Azië, door Uber’s Chinese activiteiten uit te kopen.

Een paar dagen geleden kondigde het bedrijf de sluiting aan van een fondsenwervingsronde van $ 500 miljoen, specifiek voor zijn dochteronderneming voor autonoom rijden, geleid door het SoftBank Vision Fund 2. De investering zal naar verwachting worden omgesluisd tot de lancering van autonome wagenparken in China en de ontwikkeling van zijn op 5G, AI en IoT gebaseerde infrastructuur.

Andere recente ontwikkelingen waarbij het bedrijf betrokken was, zijn onder meer toestemming van de regering van Shanghai om haar autonome vloot in het stadsdeel Jiading te testen. Er worden 30 verschillende autonome voertuigen ingezet, allemaal op niveau vier op de schaal van de Society of Automotive Engineers (SAE) van de Driving Automation Standard-schaal, die op vijf staat. De heilige graal die de waanzinnige concurrentie aandrijft, is het behalen van volledig autonome voertuigen van niveau 5, wat betekent dat ze onder alle omstandigheden kunnen werken zonder menselijke interactie.

De voertuigen worden soms nog steeds door mensen bestuurd, waarbij het bedrijf de complexiteit van de Shanghai-omgeving als verzachtende factor noemt. Zoals gemeld door Autoblog, zal de dienst tegen 2020 worden uitgebreid naar Beijing en Shenzhen en in 2021 buiten het land worden gelanceerd. DiDi beschikt ook over tests voor het testen van open wegen in Beijing, Suzhou en Californië.

“DiDi werkt samen met onze auto-industriepartners en heeft het potentieel om het eerste bedrijf te worden dat een grootschalige robo-taxiservice in China realiseert”, zegt Zhang Bo, CTO van DiDi en CEO van DiDi’s autonome rijbedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *