Categories
Travel

De beste dingen om te doen in Traralgon (Australië)

Traralgon ligt in de Gippsland-regio van Victoria en is het snelst groeiende stedelijke centrum in de Latrobe-vallei.

De stad groeide op in de late 19e eeuw op een spoorwegknooppunt en een van die niet meer gebruikte lijnen is een spoor geworden dat fietsers en wandelaars leidt over meer dan 60 kilometer van het landelijke Gippsland.

Mijnbouw is hier de grote industrie, maar er is overal natuur, in de uitlopers aan de zuidpunt van de Great Dividing Range in Australië, bij rivierkloven, watervallen en de eindeloze horizon van de Great Gippsland Plains.

De geroemde Narkoogee-wijnmakerij bevindt zich praktisch voor de deur van Traralgon, samen met openluchtmusea, prachtige tuinen en een eersteklas regionale kunstgalerie.

1. Gippsland Plains Rail Trail

De Gippsland Plains-spoorlijn werd in 1883 voltooid en verbond Traralgon met Maffra en Stratford, ongeveer 60 kilometer verderop in de Central Gippsland Valley.

Dit werd gesloten in de jaren 80 en 90 en is sindsdien een fantastische groene weg geworden die historische bruggen, pastoraal zuivelland, de uitlopers van de Great Dividing Range en Great Gippsland Plains oversteekt.

Sommige panorama’s langs het pad zijn verbluffend en u zult nooit meer dan een paar kilometer verwijderd zijn van de dichtstbijzijnde nederzetting.

Overal langs de route zijn er cafés en restaurants, maar ook wijnmakerijen in Glengarry, Tinamba, Powerscourt en Stratford, wat dit een geweldige manier maakt om de Gippsland-wijnstreek te ontdekken.

2. Morwell Centenary Rose Garden

Deze tuin, opgericht in 1992 om het eeuwfeest van Morwell te vieren, is een verbazingwekkende tuinbouwprestatie.

Op twee hectare vakkundig onderhouden bedden staan ​​meer dan 3.500 rozenstruiken, geselecteerd uit meer dan 400 traditionele variëteiten en recente hybriden.

Deze omvatten miniaturen, theeroosjes, hybride theesoorten, floribunda, rugosa’s, erfgoed en nog veel meer.

De tuin is ook begiftigd met veel mooie elementen zoals een prieel, decoratieve klimrekken, een pergola, met rozen beklede torens en bogen, evenals een verzonken sensorische tuin met geparfumeerde Delbard-geparfumeerde rozen en een rotstuin beplant met een waterval van David Austin moderne heesterrozen.

3. Gippsland Wine Region

Traralgon ligt in een uitgestrekt wijngebied dat sinds de jaren zeventig veel heeft ontwikkeld, maar een geschiedenis heeft van het produceren van wijn die teruggaat tot de 19e eeuw.

Gippsland wordt gedomineerd door boetieks, door een familie gerunde wijngaarden en wijnmakerijen, gevoed door een gematigd klimaat dat zorgt voor intense rode wijnen zoals Pinot Noir en Merlot, en complexe Chardonnays.

Amper 15 minuten van Traralgon komt u naar Narkoogee, rustend aan de voet van de Great Dividing Range en met prachtig uitzicht op de Strzelecki Ranges.

De kelderdeur (proeflokaal) is dagelijks geopend van 10.30-16.30 uur en wordt geschonken uit een selectie met Shiraz, Pinot Noir, Chardonnay, Merlot, Sauvignon Blanc en Viognier.

Aangrenzend is By Jorg Restaurant voor saffraan en kruidenrisotto, pan-geschroeide marktvis, langzaam gekookt lamsvlees, gecombineerd met Narkoogee-wijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *